Mijn verhaal over De Tuin Der Kunsten

In 2014 start ik met De Tuin Der Kunsten. Geen verrassing voor wie mij kent. Volgend op mijn fantasie en creativiteit, de goesting om te ontdekken en de voorliefde om te verzamelen.  Een trip uit 2005 met vrienden naar Avignon waarbij een plaatselijke brocantemarkt wordt bezocht, staat in mijn geheugen gegrift. 

In 2013 start ik met de studies antiquair. Vanaf dan ga ik wekelijks op zoek naar objecten die mij raken. 1 jaar later is De Tuin Der Kunsten een feit. De Tuin Der Kunsten is een afgeleide van ‘De tuin der lusten’ (Jheronimus Bosch). De tuin staat voor een centrale plek waar alle kunsten samenkomen en verbonden worden.

Ik start met kopen & verkopen van authentieke items. Daarin volg ik mijn hart. De Tuin Der Kunsten evolueert naar een plek waar kunst verbinding maakt met interieur. Waar het esthetische & authentieke samenkomen, waar kleur & textuur één geheel vormen. Toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.

Je kunt er terecht om kunst te kopen/huren of kunst- en decoratie advies op jouw maat. Het karakter van voorwerpen is er belangrijker dan volmaaktheid.

In de collages ervaar je hoe ik verschillende objecten kan lezen en met een tikkeltje humor tot één geheel kan verbinden. Voorwerpen met kleur, karakter & soms een hoekje af. Samen zijn ze in harmonie en brengen ze rust in jouw interieurWIE IS CHARLOTTE?

Ik kom uit een nest van zelfstandigen. Ondernemen zit in mijn bloed. Hard werken en sociaal contact staan voorop. Fantasie en creativiteit spelen al mijn hele leven een belangrijke rol. Ik hou van verzamelen. Mijn boekenverzameling telt ondertussen 12.000 stuks met als eerste boek ‘Antiek uit de Lage Landen’. Ik ga graag op ontdekking. Reizen, lezen en natuur geven mij rust en energie.

‘Maximalist in minimalisme.’

Ik streef naar een minimalistische levensstijl, maar met een twist.Het gaat om het vinden van de perfecte balans tussen eenvoud en expressie, waarbij men bewust kiest voor een minimalistisch interieur, maar met een gedurfde en levendige stijl.Deze maximalistische benadering voegt speelse elementen, kleurrijke accenten en opvallende decoratie items toe om persoonlijkheid en karakter toe te voegen aan de minimalistische ruimte.Door te experimenteren met texturen, patronen en gedurfde contrasten, creëer ik een unieke en levendige sfeer die zowel rustgevend als inspirerend is. Het draait allemaal om het vinden van schoonheid in de eenvoud, terwijl je toch trouw blijft aan je eigen creatieve expressie.

Video

Tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge.

Bij het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge kreeg ik de opdracht om hun interieur aan te kleden met authentieke kunst, antiek en decoratie. Hier werd een combinatie, een collage van 7 moderne en klassieke schilderijen, opgehangen. Rekening houdende met de aanwezige elementen: kleur van de muren, kleur van de vloer,... werd een eenheid gecreëerd in het interieur. Waardoor de ruimte warm en gezellig werd.

Enkele klanten aan het woord

★★★★★

Opgehaald bij de verkoopster. Schilderij conform omschrijving dus uitstekend, prima en eerlijke verkoopster. Complimenten!

Cees
Nederland
★★★★★

Ik ben het object bij de persoon gaan afhalen. Héél vriendelijk en eerlijk persoon. Zeker een aanrader om bij te kopen!

Chantal
België
★★★★★

Netter, freundlicher Verkäufer. Problemlose Abholung mit teilweiser Mithilfe beim Verladen. Ware gefällt mir gut.

Heinz
Deutschland
★★★★★

Vlotte service. Wekelijks nieuwe werken beschikbaar. Een echte aanrader.

Isabel
België
★★★★★

Objet conforme à l'achat et en parfait état. Très bien emballé et protégé pour le transport. Livraison reçue selon la planification. Très bon donc.

Xavier
FranceNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de handel en wandel in De Tuin Der Kunsten.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring