Nog tot zaterdag 24 juni - werken van kunstenares Katrien Fonteyne in de galerij - De Tuin Der Kunsten

Nog tot zaterdag 24 juni - werken van kunstenares Katrien Fonteyne in de galerij

 

Een korte kennismaking met Katrien en haar werken…  

Ik noem mezelf geen kunstenaar maar een creatieveling. Ik eigen mij daarbij een kinderlijke vrijheid toe, wat ik zie als een uitvloeiing van mijn werk op school bij de jonge kinderen.

Ik recycleer tijdschriften en boeken. Die gebruik ik om collages te maken. Vaak gebruik ik een achtergrond uit een boek of strip. Deze kleef ik op canvas of kader ik in, waarbij ook het frame van een collage is voorzien.

Het eindresultaat is een puzzel van kleuren en knipsels. Ik speel met hetgeen je kunt zien en hetgeen je denkt te zien. Bekijk je een collage in detail dan merk je andere zaken op dan veraf.

Mijn laatste inspiratiebron is het Italiaanse kostuumdrama : ‘La legge di Lidia Poët’. De eerste Italiaanse advocate. De verfilming van haar doorzettingsvermogen, haar kennis en charme , haar ijdelheid en frivole kledij brengt een ode aan de vrouw.

Daarom wil ik ook het woord ‘OPGETOOID’ gebruiken als leidraad voor m’n verzameling werken.

Opgetooid in de zin van ‘pronken’ met hetgeen men weet en kan , ‘pralen’ met hetgeen men bezit. ‘ Verleiden’ in de grote betekenis van het woord.

Adres:
De Linde 6B
8840 Staden
West-Vlaanderen
België

Te bezoeken op:
- zaterdag 3 juni
- zaterdag 17 juni
- zaterdag 24 juni
van 14u tot 18u.