Betaalbare kunst in huis

Kunst in huis brengt leven in de brouwerij. Het geeft persoonlijkheid en cachet aan je woning en zorgt ervoor dat je huis een echte thuis wordt. Kunst heeft echter de naam dat het duur en ontoegankelijk is. Niets is echter minder waar, al moet je weten waar je moet zoeken. Bij De Tuin Der Kunsten gaan we er prat op een groot aanbod aan betaalbare kunststukken, decoratieobjecten en curiosa aan te bieden die jou helpen meer kleur en gevoel in je interieur te brengen.

 

Kunst in huis brengt leven in de brouwerij. Het geeft persoonlijkheid en cachet aan je woning en zorgt ervoor dat je huis een echte thuis wordt. Kunst heeft echter de naam dat het duur en ontoegankelijk is. Niets is echter minder waar, al moet je weten waar je moet zoeken. Bij De Tuin Der Kunsten gaan we er prat op een groot aanbod aan betaalbare kunststukken, decoratieobjecten en curiosa aan te bieden die jou helpen meer kleur en gevoel in je interieur te brengen.

Waarom betaalbare kunst in huis halen?

Kunst kennen we als de wereld van het creatieve, een wereld van gevoel. Toch schuiven we dat gevoel nu eventjes opzij om plaats te maken voor harde wetenschappelijke feiten. Er zijn namelijk tal van onderzoeken die aantonen dat goed en gezellig ingerichte ruimtes tal van positieve effecten hebben op de personen die erin wonen, werken of leven. We sommen hieronder de belangrijkste voordelen even voor je op:
- Kunst brengt vaak kleur in huis, en het is bewezen dat het gebruik van bepaalde kleuren specifieke gevoelens kan oproepen.
- Kunstobjecten in vergaderzalen geven een meer professionele en succesvolle uitstraling aan uw bedrijf.
- Kunst of curiosa vormt een heuse conversation starter in je woning wanneer je die op een zichtbare plaats neerzet.
- Betaalbare kunst vergt geen grote financiële investering, waardoor het makkelijk en toegankelijk is om ermee van start te gaan.
- Naast de financiële waarde biedt betaalbare kunst dus vooral voordelen op gebied van decoratieve waarde.
- Je leest het, er zijn tal van voordelen verbonden aan het plaatsen van kunststukken, decoratieobjecten of curiosa in je woning. De belangrijkste reden om kunst in je woning te brengen moet echter steeds zijn dat je daardoor je woning liever ziet, en je een aangenamer gevoel krijgt door tijd door te brengen in die ruimtes. 

Kunst in huis brengt persoonlijkheid

Stel je voor: na jarenlang hard zwoegen en werken heb je de centen bij elkaar gespaard om een leuk tweede verblijf te kopen. Een gezellige chalet in de ardennen, of een appartement aan zee met fantastische vergezichten. Het spreekt voor zich dat je, naast je woning, ook dit tweede verblijf zo knus en gezellig mogelijk wil inrichten. 

We willen je hier de vraag stellen om eens dieper na te denken over hoe je zo’n tweede verblijf zou gaan inrichten. Het spreekt voor zich dat de stijl van een Ardeense chalet volledig anders is dan die van een strak nieuwbouwappartement aan de Belgische kust. Het loont dan ook de moeite om even stil te staan bij welke materialen en kleuren je voor de inrichting zal gebruiken. Tinten van blauw en groen passen prima bij het open gevoel van de kust, terwijl je in de iets donkerder, beboste Ardennen ook andere tinten zoals rood of oranje kan gebruiken. 

Elke kleur heeft specifieke eigenschappen die het aan een ruimte kan toekennen. Toch is het voor veel mensen een te grote stap om de beslissing te nemen een rode of groene kast in hun interieur te laten inbouwen. Of zelfs om een hele muur of kamer in dat kleur te schilderen. Net daar kan betaalbare kunst in huis een oplossing bieden. Kunst- en decoratieobjecten zijn in staat om kleur in in een interieur binnen te brengen zonder dat ze heel ingrijpende of structurele werken vereisen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze bovendien ook nog eens erg toegankelijk op financieel gebied.

Bovendien zijn de kunststukken die je bij De Tuin Der Kunsten koopt of huurt niet vast gebonden aan één specifieke kamer, maar eerder aan je persoonlijkheid. Hierdoor is het makkelijk om ze in de loop der jaren van plaats te wisselen. Glaswerk en keramiek bijvoorbeeld leent er zich perfect toe om op regelmatige basis te verplaatsen. Die knappe smaragdgroene schaal van je eettafel naar je badkamer verzetten? Pourquoi pas!

Kunst in huis brengt gevoel

We gaven het hierboven eerder al aan: kunst brengt leven en gevoel in huis, maar is daarom niet noodzakelijk vastgeketend aan één specifieke ruimte in je woning. Het is vooral belangrijk dat de kunstobjecten, decoratie of curiosa die je aankoopt passen bij je persoonlijkheid. 

We vragen onze klanten daarom altijd om goed na te denken over het gevoel dat ze willen dat een bepaalde ruimte hen geeft. Wil je een feestelijke eetkamer of leefkeuken inrichten waar het fijn toeven is, en je regelmatige vrienden kan ontvangen voor een vrolijke, feestelijke avond? Dan raden we je aan om te kiezen voor fijne, felle en levendige kleuren. Oranje bijvoorbeeld is een bijzonder toegankelijk kleur dat tegelijk opvallend is, en in nagenoeg elk interieur kan ingepast worden. Door te werken met fellere kleuren krijgt je interieur een opgewekt gevoel, wat ook de mood van je bezoek positief zal beïnvloeden.


Wil je net het tegenovergestelde effect creëeren en een eerder kalmerend effect in een bepaalde huiskamer brengen? Ook daar zijn oplossingen voor te vinden op het kleurenspectrum! Het is namelijk niet voor niets zo dat je in spa’s en wellnesscentra vaak warme gele tinten of zachte blauwen en groenen zal terugvinden. Maak van de badkamer bij je thuis een echt zenmoment door ook daar met decoratieobjecten in verschillende texturen te werken: een mooie keramische schaal met blauw glazuur, een vaas met opake blauwe invloeden, een abstracte foto met groenblauwe tinten.


Je ziet het: kunst is voelen. En dat gevoel hoeft niet duur te zijn. In de catalogus van De Tuin Der Kunsten vind je werkelijk honderden erg toegankelijke en betaalbare kunststukken om het interieur 

Test een kunstwerk in je eigen interieur!

Dankzij onze speciaal ontwikkelde tools kan je voor je overgaat tot de aankoop van een werk testen of het wel zal passen in je interieur. Met onze kleurenchecker geef je de kleur van je kamer in. Onze interieurchecker gaat nog een stapje verder: daar kan je een foto van de ruimte opladen om het effect van een kunstwerk te simuleren!

Kunst in huis is commercieel interessant

Kunst in huis zorgt niet enkel voor een aangenamer woonklimaat, het kan ook commercieel een heel interessante meerwaarde betekenen. Het is dan ook niet toevallig dat we onder de vaste klanten van De Tuin Der Kunsten veel bedrijven en makelaarskantoors mogen rekenen.


Bedrijven zetten namelijk graag in op kunstobjecten om hun bedrijfsgebouwen of kantoren een professionele uitstraling te geven. Kunst of extra decoratie in een kantoorgebouw geeft het bedrijf meteen ook een succesvolle uitstraling. Naast de bedrijfsvoering was er blijkbaar namelijk voldoende budget om te investeren in enkele opvallende schilderijen. En dat opvallen, ook dat heeft een potentiële meerwaarde. Denk er maar eens aan hoeveel keer u zelf iemand heeft aangesproken op een heel opvallend werk dat in de gang hing wanneer u het pand binnenkwam. Wel, dat is voor bedrijven niet anders. Een opvallend kunstwerk kan een slimme verkooptruc zijn: potentiële klanten spreken je aan op dat werk, of staan er een tijdje naar te kijken, waardoor het voor je verkoopsmedewerker en heuse conversation starter wordt.


Daarnaast wordt kunst ook veel ingezet om huurpanden of woningen die te koop worden aangeboden extra cachet of inrichting met zich mee te geven. Een woning die te koop staat is zelden heel erg bemeubeld, waardoor die er kaal en kil kan uitzien. Enkele opvallende kunstobjecten in huis zorgen meteen voor een beter gevoel bij de potentiële kopers, omdat de gebruikte kleuren meteen een gevoel van gezelligheid oproepen. Het komt dan ook vaak voor dat kunstobjecten die we aan makelaars verhuren mee met de woning verkocht worden.

Betrouwbaar kunst in huis kopen

Kunst kopen doe je best bij een betrouwbare partij. Ook betaalbare kunst heeft waarde, en moet dus gecontroleerd worden door een persoon met kennis van zaken. Charlotte Beernaert, zaakvoerder van De Tuin Der Kunsten, is gediplomeerd antiquair en heeft meer dan 10 jaar ervaring in de interieurwereld. Dat ze het klappen van de zweep kent is dus wel het minste wat we kunnen zeggen.


Je kan bij de Tuin Der Kunsten rechtstreeks kunst- of decoratieobjecten en curiosa kopen of huren, of je kan je laten bijstaan door Charlotte om een selectie en samenstelling te maken van stukken die passen bij de stijl die jij voor ogen hebt. Om dat te kunnen doen volstaat het contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. Wij nemen vervolgens contact met je op om de verdere mogelijkheden te bespreken.

CONTACTFORMULIER


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.